3 november 2023

5 winterse contentideeën voor de schoonheidssector

1. Het najaar = peeling season!

Peeling

Ik moet het jou wellicht niet vertellen: de herfst en de winter zijn de ideale periode voor peelingbehandelingen. Door de verminderde blootstelling aan de zon vermindert het risico op huidgevoeligheid na de behandeling. Dus waarom zou je hier niet extra op focussen met je content? Voor-en-nafoto’s laten duidelijk zien hoe deze behandelingen de huid van je klant transformeren. Bovendien kan je op die manier focussen op hoe belangrijk het is om zo’n peeling door een expert te laten uitvoeren.

2. Cadeausets en feestelijke aanbiedingen

Cadeau

Het eindejaar is hét moment om je cadeausets te promoten. Wanneer je mooie foto’s in een feestelijke setting maakt, komt je klant sowieso meteen in de juiste stemming. Daarnaast heb je wellicht wel een paar eindejaarsaanbiedingen lopen om je klanten extra in de watten te leggen. Breng de behandelingen die je promoot in beeld en toon waarom ze ideaal zijn in deze periode. Er goed uitzien tijdens de feestdagen is natuurlijk altijd een goede reden, of zet ze in de kijker als geschenk.

3. Gun je volgers een kijkje achter de schermen

Youthiful

Laat je volgers even meekijken naar hoe het eraan toegaat bij jou op het einde van het jaar. Want doen we dat allemaal niet stiekem graag – even meekijken bij iemand anders? Toon foto’s van de behandelingen die je aanbiedt en hoe je je hierop voorbereidt, laat je volgers meegenieten met de beelden van een winterevent dat je georganiseerd hebt of laat even zien met wie je graag samenwerkt.

4. Black Friday

Grace By Amelie

Je houdt ervan of je houdt er niet van, maar als je beslist om mee te doen met Black Friday mag je het zeker niet laten om hier ook extra content rond te maken. Creëer enkele aantrekkelijke visuals en zorg voor persoonlijke foto’s, op die manier maak je ook hier weer het verschil.

Zoals je kan zien, kan fotografie voor jouw bedrijf in verschillende marketingberichten worden gebruikt. Fotografie is een proces dat meegroeit met jouw bedrijf. Het is een strategie die jouw klanten consequent update, vastlegt en voorlicht over elke stap van jouw bedrijf.

5. Pak je podium op Dag van de Ondernemer

Alexandra Chatzis

Op 17 november is het Dag van de Ondernemer. Het ideale excuus om even het podium te pakken en te tonen wie jij bent. Misschien vind je foto’s van jezelf delen wel spannend. Maar als het vandaag niet mag, wanneer dan wel? Deel zeker ook jouw persoonlijk verhaal: wat inspireerde je om schoonheidsspecialiste te worden? Welke uitdagingen heb je overwonnen? Jouw verhaal is een krachtige manier om een connectie met je volgers te maken. Voeg je daar nog een of meerdere foto’s van jezelf aan toe? Dan heb je opnieuw een sterk stuk content klaar.

Smaakt dit naar meer? Op 7, 14 en 21 november geef ik drie gratis lives op Instagram. Ben jij erbij?